Takaisin Uusi video maatalouden vesiensuojelusta

Uutinen – Vastuullisuus

Uusi video maatalouden vesiensuojelusta

31.08.2022

Maatalouden aiheuttama vesistöjen ja Itämeren kuormitus olivat viime viikolla mediassa esillä ainakin osittain torstaina 25.8. vietetyn Itämeripäivän innoittamana. Maatalous sai kritiikkiä mm. siitä, että edes viljelijälle ilmaiset vesiensuojelutoimet eivät kiinnosta. Toisissa ”jutuissa” taas kiitettiin viljelijöitä aktiivisesta vesiensuojelutyöstä ja kerrottiin syitä, miksi kuormituksen alentaminen on niin vaikeaa.

MTK, MTK-Varsinais-Suomi ja SLC ovat valmistelleet yhteistyössä vesien kuormituksesta ja maatalouden vesiensuojelutyöstä kertovan filmin. Itämeripäivänä filmi pyöri non-stoppina Mathildedalin (Salo) Ruukkitehtailla, jossa matkailijat saivat katsella sitä kahvittelun lomassa. Lauantaina alueella vietettiin Ruukkipäiviä, jossa filmi pyöri uudelleen. Allekirjoittaneen lisäksi Aino Launto-Tiuttu (MTK-VS), Emilia Karell ja Thomas Lindroth (SLC) olivat vastailemassa kysymyksiin, jotka koskettelivat vesiensuojelun lisäksi myös muita ympäristökysymyksiä sekä maa- ja metsätaloutta yleisesti.

Nyt filmi löytyy MTK:n nettisivuilta. MTK:n sivuilla on paljon muutakin maa- ja metsätalouden vesiensuojeluun liittyvää asiaa (https://www.mtk.fi/vedet-ja-vesistot), jonne on hyvä ohjata ihmiset tutustumaan mm. silloin, kun väitetään, että maa- ja metsätalousyrittäjät eivät tee mitään vesiensuojelun eteen.
 Airi Kulmala

asiantuntija, ympäristö

maa- ja metsätalouden vesiensuojelu, eläinsuojien ympäristöluvat ja ilmoitusmenettely, ravinteiden kierrätys, BFFE, yleiset maa- ja metsätalouden ympäristönsuojelukysymykset

+358 40 075 5454

aiheet: mtk, vesiensuojelu, video