Takaisin Oletko Veden vaalija? - Hae MTK:n Säätiön vesipalkintoa 10.000 euroa!

Uutinen – Metsätalous ja metsänomistaminen

Oletko Veden vaalija? - Hae MTK:n Säätiön vesipalkintoa 10.000 euroa!

04.04.2024

MTK:n Säätiö tunnistaa veden arvon! Kannustamme viljelijöitä, metsänomistajia, tutkijoita, keksijöitä, valmistajia, kokeilijoita - siis ihan kaikkia mukaan kisaan. Palkinnolla haluamme nostaa esiin niitä, jotka edistävät kestävää veden käyttöä ja suojelevat vesistöjä.

On aika tunnustaa veden vaikutus!

Suomi on rikas vesivaroiltaan, mutta ilmastonmuutos herättää huolta. Pitkät kuivuusjaksot ja rankkasateet saattavat yleistyä tulevaisuudessa, ja tämä koskettaa erityisesti maa- ja metsätaloutta. Näillä aloilla laadukkaan veden merkitys on korvaamaton; se vaikuttaa paitsi kulutukseen myös pohjavesivarantojen ja pintavesien muodostumiseen, jotka virtaavat kohti merta ja vaikuttavat ympäristöön.

Maa- ja metsätalous on merkittävä tekijä hajapäästöissä vesistöihin. Erityisesti keskustelua ja kritiikkiä herättävät ravinnepäästöt pelloilta Itämereen sekä metsäojien vaikutukset vesiympäristöön.

Veden vaalija -palkinto 10.000 euroa

Maa- ja metsätaloudessa on jo pitkään tehty työtä vesivarojen hoitamiseksi ja kunnostamiseksi. Tämän työn tekijöitä ja saavutuksia halutaan tuoda esiin, ja siksi MTK:n Säätiö on päättänyt myöntää "Veden vaalija!" -palkinnon ja pyytää ehdotuksia sen saajaksi. On tärkeää huomata, että palkinto ei ole apuraha, joka myönnettäisiin meneillään oleviin tai tuleviin hankkeisiin.

Palkinnon suuruus on 10 000 euroa ja se voidaan myöntää tunnustuksena yksittäisestä saavutuksesta tai toimesta, toimenpidekokonaisuudesta tai elämäntyöstä.  Palkinnon voi vastaanottaa yksittäinen henkilö, työryhmä tai yritys/yhteisö. Ehdokasasettelu on nyt avoinna!

Ehdotukset palkinnon saajaksi perusteluineen pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen timo.rytkonen@mtk.fi viimeistään 30.4.2024. Palkinnon saajasta päättää kolmihenkinen raati, jonka puheenjohtajana toimii ympäristöministeriön kansliapäällikkö Juhani Damski ja jäseninä maakuntaneuvos Matti Viialainen sekä MTK:n elinvoimajohtaja Leena Kristeri.

Lisätietoja antaa MTK:n Säätiön hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä, esa.harmala@outlook.com.aiheet: ympäristö, vesipalkinto