Takaisin Metsänhoitoyhdistysten OmaMetsä -palvelu täyttää vuoden

Uutinen

Metsänhoitoyhdistysten OmaMetsä -palvelu täyttää vuoden

15.03.2022

Metsänhoitoyhdistysten kehittämä OmaMetsä -verkkopalvelu täyttää vuoden 15.3. Palvelu on alusta asti tarjonnut metsänomistajille näkymän omiin metsävaratietoihin ja viestien vaihtoon oman Metsänhoitoyhdistyksen metsäasiantuntijan kanssa.  
 

- Vuodessa on menty eteenpäin valtavasti, toteaa hankeen projektipäällikkö Juha Laitinen Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MHYP Oy:stä. Olemme kehittäneet sekä asiointiin että karttapalveluihin uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi teemakartat ja laadukkaat ilmakuvat ovat saaneet positiivista palautetta. Viimeisin uudistus on mobiiliversio, jolla OmaMetsä -palvelu kulkee aina mukana mobiililaitteessa. Mobiiliversion voi ladata Googlen Play-kaupasta tai suoraan OmaMetsän verkkosivulta. 

Sopimusten allekirjoittaminen käy OmaMetsän kautta 

Asiointipalvelun kehittäminen OmaMetsään on yksi vuoden 2022 merkittävimmistä kehitysaskeleista. Lähtökohtana oli helpottaa metsänomistajan kanssakäymistä oman metsäasiantuntijansa kanssa. Tarjouspyyntöjen tekeminen metsänhoito- ja puukauppapalveluista, sopimusten allekirjoittaminen ja asiantuntijan kanssa käydyt keskustelut tallentuvat OmaMetsään ja ovat aina sieltä luettavissa.  

Palveluiden tilaaminen onnistuu OmaMetsässä ensimmäisestä yhteydenotosta aina sopimuksen allekirjoittamiseen asti. Myös niissä tapauksissa, joissa tilalla on useampia omistajia. Metsänomistajan ei tarvitse enää arkistoida sähköposteja ja postittaa sopimuspapereita, vaan metsäomaisuuden hoito käy näppärästi ja tietoturvallisesti OmaMetsässä. 

Käyttäjät arvostavat mahdollisuutta lisätä omia muistiinpanoja ja valokuvia palveluun 

Omametsä -palvelusta on tulossa yksi Suomen suosituimmista metsäisistä verkkopalveluista. Palvelussa on reilusti yli 20 000 käyttäjää ja lisää metsänomistajia rekisteröityy tasaisesti. Varsinkin mahdollisuus käyttää mobiililaitteen paikannusominaisuutta ja lisätä palveluun paikkaan sidottuja valokuvia ovat tuoneet palveluun runsaasti uusia käyttäjiä.  

 

OmaMetsän kehitystyö jatkuu 

Palvelun kehittämiseen panostetaan myös tulevaisuudessa. Tarkoitus on tuoda muun muassa satelliittitulkintoihin sekä hiilensidontaan liittyviä ominaisuuksia. OmaMetsän kehityksessä kuunnellaan myös metsänomistajien toiveita. Asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa palvelun sisältöihin muun muassa vastaamalla käyttäjäkyselyyn, mikä on parhaillaan auki OmaMetsän etusivulla. 
- Kyseessä on metsänhoitoyhdistysten kärkituote niin jäsenten kuin muidenkin asiakkaiden palvelemiseen. Metsänomistajien eli palvelun käyttäjien palaute on meille erittäin tärkeää, jotta OmaMetsä tarjoaisi jatkossakin asiakkaillemme laadukkaan käyttäjäkokemuksen, toteaa Juha Laitinen. 
 

Lisätietoja 
Juha Laitinen 
kehittämispäällikkö 
Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MHYP oy 
puh. 0400 298601 
sähköposti: juha.laitinen@mhy.fi