Takaisin MTK kesätapahtumissa

Uutinen – Jäsenyys

MTK kesätapahtumissa

17.06.2019

Okra 3.-7.7.2019 ja SuomiAreena 15.-19.7.2019

OKRA-maatalousnäyttely 3.-6.7.2019 Oripäässä

MTK on mukana Oripäässä järjestettävillä OKRA-maatalousmessuilla. OKRA-maatalousmessut järjestetään poikkeuksellisesti toista vuotta peräkkäin.

MTK:n messuosastolla kerrotaan jäsenyyden eduista. Osastolla jäsenkyselyä, esittelymateriaalia MTK:n jäsenyyden eduista ja palveluista, sähköisen jäsenkortin latausta ja paljon muuta!

Lähienergialiitto on kumppanina mukana ja on paikalla kertomassa lähellä tuotetun energian mahdollisuuksista. Osastolla mukana MTK-Varsinais-Suomi, Maaseutunuoret sekä FFD. 

Metsänhoitoyhdistysten palvelut, kuten Puukauppaklinikka ja vinkkejä taimikonhoitoon löytyy samasta osastokokonaisuudesta Metsänomistajat-kyltin alta. 

Keskustelua CAP-uudistuksesta ja sen vaikutuksesta viljelijöille 3.7.2019 klo 14-15

Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan EU:n komission DG AGRI (eli maatalouspääosasto) ja MTK:n järjestämään kansalaiskeskusteluun (Citizens' Dialogue). Tilaisuus järjestetään Okran esiintymislavalla 3.7. klo 14-15. Keskustelijoina ovat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja komission edustajat Taru Haapaniemi, Tarja Tiainen-Balsby ja Risto Artjoki. Lisäksi mukana ovat MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja nuori sipulinviljelijä Tero Sarkala Varsinais-Suomesta. Moderaattorina toimii viestintäjohtaja Janne Impiö maa- ja metsätalousministeriöstä.

MMM:n keskustelu: Vihertääkö CAP oikeasti? 3.7. klo 15-16

Asiantuntijoina keskustelussa: maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, maatalousasiantuntija Pekka Pihamaa, MMM, professori Jyrki Niemi, Luke, maatalousjohtaja Johan Åberg, MTK.
Tilaisuus järjestetään Okran esiintymislavalla 3.7. klo 15-16.

 

SuomiAreena 15.-19.7.2019 Porissa

MTK:n teltalla SuomiAreenan rannassa ovat mukana Sikses parasta Satakunnasta -hanke, Mhy Satakunta, Sarka-maatalousmuseo ja FFD – maa- ja metsätalouden kehitysyhteistyöjärjestö MTK:n lisäksi.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila on tavattavissa ke 17.7.2019.

MTK on mukana kahdessa paneelikeskustelussa:

Laatua ja turvallisuutta soteruokapalveluihin 18.7.2019 klo 13-14 

Onko poro lähiruokaa Porissa? Entä millä mitataan laatua lautasen ympäriltä? Miten varmistetaan vastuullisuutta soten ruokapalveluihin? Keskustelua lähiruoan uudelleenmäärittelystä ja hankintojen laadullisista kriteereistä mm. porilaisen senioriruokailututkimuksen tulosten valossa. Keskustelun järjestävät MTK ja Fazer Food Services, mukana Terhi Löfstedt MTK-Varsinais-Suomesta.

Ammatit katoavat, osaaminen ei 19.7.2019 klo 14.30-15.30

Ammattiosaaminen on Suomen menestystekijä tulevaisuudessakin. Nuoret osaajat keskustelevat päättäjien kanssa siitä, millaisena he näkevät tulevaisuuden. Pelottaako lähihoitajaa hoivarobottien saapuminen vanhustenhoitoon? Tarvitaanko tulevaisuudessa enää maajussia vai hoitaako parviäly possut? Keskustelussa mukana maatalousyrittäjä ja MTK:n johtokunnan jäsen Kaisa Pihlaja.

 

Turun Eurooppa-foorumi 29.-31.8.2019

Turun Eurooppa-foorumi edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken. Euroooppa-foorumissa tapaavat ihmiset elämän eri osa-alueilta: eri näkemyksiä edustavat poliittiset päättäjät, kansalaisjärjestöt, elinkeinoelämä, työmarkkinajärjestöt, asiantuntijat ja kansalaiset. Tapahtuman seminaareissa, paneelikeskusteluissa, kyselytunneilla ja kansalaiskeskusteluissa käydään rakentavaa vuoropuhelua Euroopasta ja Euroopan Unionin merkityksestä ja kehityksestä. Kohtaamiset Turun Euroooppa-foorumissa kaventavat kuilua päätöksenteon ja kansalaisten arjen välillä.

MTK järjestää keskustelutilaisuuden

EU:n kilpailukyky globaaleilla ruokamarkkinoilla

pe 30.8. 2019 klo 12.15–13.45, paikka: Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki

Panelistit: MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, Maa-ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen ja Euroopan parlamentin jäsen Petri Sarvamaa. 
Key note -puheenvuoro: Terhi Hakala, Suurlähettiläs Suomen pysyvässä edustustossa Genevessä 
#eurooppafoorumi #europeforum #turku

Koko tapahtuman ohjelma löytyy täältä.aiheet: tapahtuma