null MTK, KyytiGroup ja Coreorient haastavat kaikki kunnat uudistamaan kuljetuksensa

Tiedote – Yrittäminen

MTK, KyytiGroup ja Coreorient haastavat kaikki kunnat uudistamaan kuljetuksensa

25.4.2019

MTK, Coreorient ja Kyytigroup julkistivat maaliskuussa KaikkiKyytiin yhteistyönsä maaseudun kuljetusten uudistamiseksi. Tänään ITS Finlandin seminaarissa puhuneet KyytiGroupin Pekka Möttö ja MTK:n Marko Mäki-Hakola haastavat kaikki Suomen kunnat mukaan KaikkiKyytiin -yhteistyöhön.

KaikkiKyytiin -kumppanit haluavat kertoa kunnille uusista ratkaisuista kuljetusten suunnitteluun, hankintoihin että digitalisaation hyödyntämiseen. Möttö ja Mäki-Hakola korostivat, että jokaisen kunnan kannattaa tarkastella kriittisesti kuljetuksiansa. Uusilla malleilla saataisiin sekä säästöä että parempaa palvelua.

 

- Liikennepalvelulain muututtua kaikki tarvittavat työkalut ovat olemassa. On aika viedä ne käytäntöön. Meillä on ratkaisut kuljetusten suunnitteluun ja digitalisaation hyödyntämiseen, kertoo KyytiGropin toimitusjohtaja Pekka Möttö.

 

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan julkisesti hankittujen kyytien kustannukset kasvavat vuosittain noin 10%. Kun tuettu, avoin joukkoliikenne loppuu rahoituksen tai matkustajien vähetessä, matkustajat joutuvat käyttämään kalliimpia liikennepalveluja. Jos nykyiseen kustannusten kehitykseen ei puutua, se johtaa vääjäämättä palvelutason laskuun ja omavastuiden nousuun. LVM:n mukaan säästöpotentiaali henkilökuljetuksissa on merkittävä. Erityisesti tulee panostaa lainsäädännön kehittämiseen, kuljetuspalveluiden suunnittelun ja hankinnan kehittämiseen sekä digitalisaation hyödyntämiseen täysimääräisesti.

 

KaikkiKyytiin -kumppanit haastavat kuljetusyhteistyöhön mukaan kaikki Suomen kunnat.

-  Laadimme mukaan lähteville kunnille yksinkertaisen mallin, jossa kerrotaan mitä hyötyä kuljetusten uudistamisesta on kunnalle ja kuntalaisille. Mallissa herätellään ajatuksia hankintojen uudistamisesta sekä kerrotaan, miten jo olemassa olevia digitaalisia palveluita voidaan tehokkaasti hyödyntää, kertovat Möttö ja Mäki-Hakola.

 

KaikkiKyytiin yhteistyöstä kerrotaan tarkemmin www.kaikkikyytiin.fi sivuilla. Sivuilla julkaistaan myöhemmin myös mukaan lähtevien kuntien nimet

 

Lisätietoja:

Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola, MTK ry, puh. 040 502 6810 marko.maki-hakola@mtk.fi

Toimitusjohtaja Pekka Möttö, Kyyti Group, puh. 044 974 2477 pekka.motto@kyyti.com

 


aiheet: liikenne

Suositellut artikkelit

Maaseudun kuljetusten kehittäminen on laaja kokonaisuus. MTK aloitti keväällä KaikkiKyytiin-kampanjan maaseudun kuljetusten uudistamiseksi yhdessä Kyyti Groupin ja CoReorientin kanssa. Joukkoliikenne ja oman...