Takaisin KaikkiKyytiin kerää tietoa maaseudun matkoista – rekisteröidy mukaan

Uutinen

KaikkiKyytiin kerää tietoa maaseudun matkoista – rekisteröidy mukaan

10.06.2019

Maaseudun kuljetusten kehittäminen on laaja kokonaisuus. MTK aloitti keväällä KaikkiKyytiin-kampanjan maaseudun kuljetusten uudistamiseksi yhdessä Kyyti Groupin ja CoReorientin kanssa. Joukkoliikenne ja oman auton käyttö nousevat esille myös tuoreessa hallitusohjelmassa. Maaseudullakin on mahdollisuuksia siirtyä ilmastoystävällisempään liikkumiseen ilman matkustuskokemuksen heikentymistä.

Selvittääkseen maaseudun liikkumisen nykytilaa MTK kannustaa jäseniään sekä muita maaseudun asukkaita seuraamaan päivittäisten matkojen tekemistä. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti MoTiV- tutkimushankkeessa kehitetyn Woorti-mobiilisovelluksen avulla. CoReorient on hankkeen suomalainen kumppani.

 

Kertyvän tiedon avulla KaikkiKyytiin-kumppanit pystyvät kehittämään maaseudun kuljetuksia tarpeita vastaaviksi. Kertyvää tietoa voidaan hyödyntää myös maaseudun edunvalvontatyössä. Päättäjille tulee pystyä kertomaan maaseudun kuljetusten todellinen tilanne ja mahdollisten muutosten vaikutukset.

 

Woorti-sovelluksella saadaan selville, miten maaseudun asukkaat ja yrittäjät liikkuvat. Sovellus kertoo esimerkiksi, mitkä matkat tai niiden osat ovat virkistäviä ja mitkä tuhlaavat aikaa, ja miksi.

Lisätietoa ja ohjeet tutkimukseen osallistumisesta osoitteessa www.kaikkikyytiin.fi.