Takaisin MTK mukana etsimässä ruokamatkailun osaajia – osallistu valtakunnalliseen ruokamatkailukilpailuun 

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

MTK mukana etsimässä ruokamatkailun osaajia – osallistu valtakunnalliseen ruokamatkailukilpailuun 

19.01.2021

Ruokamatkailukilpailu rohkaisee ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään ruokamatkailutarjontaansa, joka perustuu vastuullisuuteen ja paikallisuuteen. Kilpailulla haetaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä.  

Ruokamatkailutarjonta on matkailijoiden kohtaama ruokailukokemus, johon liittyy vahvasti tarina, paikallisuus ja puhtaus. Parhaimmillaan se on elämys, josta matkailija oppii jotakin uutta. Se on myös osallistamista ja tekemistä. 

-  Suomen ruokamatkailukilpailu on huikea mahdollisuus tuoda esiin maaseudun ainutlaatuisia kohteita ja toimijoiden vahvaa osaamista sekä oman alueen erityispiirteitä ja elämyksellisiä ruokamatkailutuotteita, sanoo ruokamatkailun koordinaattori Anne Mikkola. 

-  Toivon maaseudulla toimivia yrityksiä, joilla ruoka on keskeinen osa palvelutarjontaa, osallistumaan rohkeasti kilpailuun. Myös erilaisille yhdistelmätuotteille matkailun, ruuan ja ohjelmapalveluiden ja erityyppisten ruokareittien ympärillä on kiinnostusta ja kysyntää.    

Arvioinnissa huomioidaan asiakaslähtöisyys, elämyksellisyys (sisältäen paikallisuuden, lähiruoan ja tarinoiden hyödyntämisen),  vastuullisuus, liiketoiminnallisuus, verkostot ja yhteistyökumppanit,   myynti- ja markkinointikanavat ja ruokamatkailutuotteen kokonaisuus.

Kilpailun arviointiraadin muodostavat rahoittajien edustajat

- Maa- ja metsätalousministeriö, Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, kilpailuraadin pj.
- Business Finland/Visit Finland, Terhi Hook, Development Manager 
- MTK / Lomalaidun ry, Anne Mikkola, ruokamatkailun koordinaattori 
- Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry, Marita Suontausta, kehityspäällikkö 
- D.O. Saimaa / Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Miia Korja, projektipäällikkö, 
- Suomen Keittiömestarit ry, Ulla Liukkonen, puheenjohtaja 
- Helsingin kaupunki, Jukka-Pekka Tolvanen, yritysluotsi

Näin osallistut

- Kilpailuun voivat osallistua Suomessa toimivat yritykset ja yhteisöt. 
- Ilmoittautumiset kilpailuun 18.3.2021 mennessä täällä. 
- Finalistit valitaan kesäkuussa 2021
- Voittajat julkistetaan 16.9.2021
- Voittajalle on luvassa 3000 euron tuotekehitysraha ja kaikista sijoittuneista (1.-4.) tehdään edustavat markkinointivideot yritysten käyttöön. 
- Sijoittuneilla on mahdollisuus osallistua sparraukseen ja he saavat markkinoinnillista näkyvyyttä Visit Finlandin kanavissa. 
- Kilpailuun voi osallistua jo olemassa olevalla ruokamatkailutuotteella tai kehitteillä olevalla innovatiivisella, uudella ratkaisulla.

Lisätietoja kilpailusta täällä:
 
 Anne Mikkola

Ruokamatkailukoordinaattori (Lomalaidun ry)

+35840 576 8982

aiheet: maaseutumatkailu, ruokamatkailu