null Valtakunnallisen ruokamatkailukilpailun 2021 finalistit selvillä

Uutinen – Kotimainen ruoka

Valtakunnallisen ruokamatkailukilpailun 2021 finalistit selvillä

11.6.2021

Hungry for Finland – Valtakunnallisen ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 14 finalistia, joista raati valitsee palkittavat ja kunniamaininnat. Ruokamatkailukilpailun arviointiraati ilahtui monipuolisesta ja tasokkaasta osallistujaporukasta, jolla oli tarjottavanaan peräti 77 erilaista tuotetta. Ruokamatkailukilpailun finalistit täällä. Kilpailun voittajat julkistetaan 16.9.2021 Helsingin kaupungintalolla. Ohjelma ja ilmoittautuminen tilaisuuteen täällä.

Kilpailu rohkaisee ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaansa. Kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. 

Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä. Vuoden 2021 kilpailu on järjestyksessään neljäs. Edelliset kilpailut olivat vuosina 2015, 2017 ja 2019.

Ruokamatkailukilpailu kannusti mukaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä.

-  Tässä onnistuttiin. Loppukilpailuun valikoitui laaja joukko yrityksiä, jotka ovat kehittäneet uutta ja nimenomaan paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa, kertoo Lomalaidun ry:n toiminnanjohtaja Kimmo Aalto.  

Tänä vuonna oli erityistavoitteena saada mukaan uusia tuotteita, jotka auttavat yrityksiä nousemaan korona-ajan aiheuttamasta ahdingosta. Kilpailuun osallistui 33 ruokamatkailutuotetta, jotka ovat jo kehittämisvaiheessa.



Kimmo Aalto

asiantuntija

palveluyrittäjyys, maaseutumatkailu, Lomalaidun ry, Green care

+35840 179 1618

Anne Mikkola

Ruokamatkailukoordinaattori (Lomalaidun ry)

+35840 576 8982

Kaija Stormbom

viestinnän suunnittelija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+35820 413 2385

+35840 848 9559

aiheet: maaseutu, yrittäminen, ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, matkailu, maaseutumatkailu, ruokamatkailu, kotimaisuus, maaseutuyrittäjä, suomalainen ruoka, korona, maaseutuyritys, maaseutuyrittäminen, ruokaa omasta maasta, kotitalous, suomalaisuus, hyvää suomesta, maaseudun matkailu, matkailuyrittäminen, yritys, kehittyvä maaseutumatkailuyritys, ruokaaomastamaasta, maaseutumatkailuyritys, hungryforfinland

Suositellut artikkelit

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Nielu metsäravintolan Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2021.  Kilpailuun osallistui 77 monipuolista ja...

Kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen...

Ruokamatkailukilpailu rohkaisee ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään ruokamatkailutarjontaansa, joka perustuu vastuullisuuteen ja paikallisuuteen. Kilpailulla haetaan yrityksiä ja yhteisöjä,...

Suomi tuo Berliinin Grüne Woche-kuluttajamessuille 17.-26.1.2020 nyhtökauraa, pienpanimoiden palkittuja oluita ja makuja puhtaasta...

Euroja elintarvikeviennistä -seminaarissa 11.12.2019 peräänkuulutettiin systemaattisuutta ja pitkäjänteisyyttä elintarvikevientiin. Elintarvikevienti kasvaisi huomattavasti, jos Suomen raaka-aine- ja...