Työnantajana toimiminen

MTK:n strategisena tavoitteena on tukea yrittäjäjäseniään ammatinharjoittamisessa. Osallistumme suomalaisen hallinnon kehittämiseen ja valvomme myös maaseudun yrittäjyyden etuja.

Jäsenille annetaan tukea ja neuvontaa

Yrittäjyys on tärkeä MTK:n arvo. MTK toimii siten, että laadukas ja edullinen yritysneuvonta on maaseudulla saatavilla. Jäsenetuina MTK tarjoaa tietoa ja neuvontaa työnantaja-asioissa ja lakiasioissa.

Ajankohtaista tietoa työehtosopimuksista, palkkaus- ja muista työnantaja-asioista saa Maaseudun Työnantajaliiton verkkopalvelusta. MTA on maaseutuelinkeinojen sekä puutarha-, viherrakennus- ja turkistuotantoalojen työnantajajärjestö, joka solmii näiden alojen työehtosopimukset. MTA on mukana myös metsäalan ja turveteollisuuden työehtosopimuksissa. Työehtosopimukset ovat voimassa 31.1.2023 asti.

Verohallinnon ohjeet ulkomailta Suomeen töihin tulevien työntekijöiden verotuksesta.

Turvallisen rekrytoinnin -tarkistuslista avuksi ulkomaisen työvoiman palkkaamisessa

Tarvitsetko ammattilaisen apua rekrytoinnissa tai muissa henkilöstöasioissa – tutustu Töitä Suomesta Oy:n palveluihin.

Myös ProAgrialla on kattava yritysneuvontapalvelu maaseutukeskuksissa

Neuvontapalvelu kausityöntekijöitä työllistäville työnantajille kaudella 2022 (31.8. asti

Työnantajan velvollisuudet sekä kausityön tietopankki työnantajalle ja työntekijälle (MTK:n ja Töitä Suomesta Oy:n kausityövoimahanke)

Jäsenille

Jäsenenä saat ajankohtaista tietoa työehtosopimuksista, palkkaus- ja muista työnantaja-asioista alla olevan linkin kautta.

Työnantajapuhelin

Jäsenetuhintaista neuvontaa työehtosopimusten tulkinta- ja soveltamiskysymyksistä saa numerosta 0600 17 444. Puhelun hinta on 1,19 euroa minuutilta ja paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu. MTK:n jäsenyys tunnistetaan puhelimeen näppäiltävän jäsennumeron avulla. Jäsennumero löytyy jäsenmaksulomakkeen mukana tulleesta jäsenkortista.

Työnantajapuhelin päivystää tiistaisin kello 9.00–12.00 ja perjantaisin 9.00–12.00. Puhelimeen vastaavat Maaseudun Työnantajaliiton työmarkkina-asiantuntijat.