Työnantajana toimiminen

MTK:n strategisena tavoitteena on tukea yrittäjäjäseniään ammatinharjoittamisessa. Osallistumme suomalaisen hallinnon kehittämiseen ja valvomme myös maaseudun yrittäjyyden etuja.

Jäsenille annetaan tukea ja neuvontaa

Yrittäjyys on tärkeä MTK:n arvo. MTK toimii siten, että laadukas ja edullinen yritysneuvonta on maaseudulla saatavilla. Jäsenetuina MTK tarjoaa tietoa ja neuvontaa työnantaja-asioissa ja lakiasioissa.

Ajankohtaista tietoa työehtosopimuksista, palkkaus- ja muista työnantaja-asioista saa Maaseudun Työnantajaliiton verkkopalvelusta. MTA on maaseutuelinkeinojen sekä puutarha-, viherrakennus- ja turkistuotantoalojen työnantajajärjestö, joka solmii näiden alojen työehtosopimukset. MTA on mukana myös metsäalan ja turveteollisuuden työehtosopimuksissa. Työehtosopimukset ovat voimassa 1.2.2017–31.1.2018.

  • Maaseudun Työnantajaliiton palvelut MTK.n jäsenille

Verohallinto on julkaissut 6.4.2017 päivätyn ohjeen, jossa käsitellään ulkomailta Suomeen töihin tulevan vuokratyöntekijän verotusta sekä menettelyohjeita vuokratyöntekijälle, ulkomaiselle vuokratyönantajalle ja Suomessa olevalle työn teettäjälle.

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa hallinnoiva maa- ja metsätalousministeriö on koonnut maaseutuyrittäjyydestä kattavan tietopaketin Maaseutu.fi -sivustolle:

Myös ProAgrialla on kattava yritysneuvontapalvelu maaseutukeskuksissa

Jäsenille

Jäsenenä saat ajankohtaista tietoa työehtosopimuksista, palkkaus- ja muista työnantaja-asioista alla olevan linkin kautta.

Työnantajapuhelin

Jäsenetuhintaista neuvontaa työehtosopimusten tulkinta- ja soveltamiskysymyksistä saa numerosta 0600 17 444. Puhelun hinta on 1,19 euroa minuutilta ja paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu. MTK:n jäsenyys tunnistetaan puhelimeen näppäiltävän jäsennumeron avulla. Jäsennumero löytyy jäsenmaksulomakkeen mukana tulleesta jäsenkortista.

Työnantajapuhelin päivystää tiistaisin kello 9.00–12.00 ja perjantaisin 9.00–12.00. Puhelimeen vastaavat Maaseudun Työnantajaliiton työmarkkina-asiantuntijat.