Takaisin Marjapiirakkasmoothie 

Resepti

Marjapiirakkasmoothie 

Iki-ihanat leivontamausteet sopivat moneen muuhunkin kuin leivontaan! Vaihtelua tuttuun smoothieen saat ruisleivänpalasella ja mahtavan monipuolisella kermaviilillä, marjojen kanssa maku on kuin marjapiirakanpalassa! Kun smoothiessa on reilusti makua, riittää makeutukseen pieni loraus hunajaa, eikä sokeria välttämättä tarvita. Smoothie sopii välipalaksi, jälkkäriksi tai vaikkapa brunssiherkuksi! 

100 g/ 2 dl pakastemarjoja puolikohmeisena 
1 kpl/ 50 g ruisleivänpala hienonnettuna 
4 dl maitoa tai kaurajuomaa 
1 prk kermaviiliä 
0,5 tl kardemummaa 
0,5 tl kanelia 
1 tl vaniliasokeria 
1 rkl hunajaa 
(1 rkl sokeria) 
 

  • Pilko ruisleipä karkeiksi paloiksi 

  • Mittaa blenderiin pohjalle ruisleivän palat, ja päälle maito. Anna leivän pehmetä 5 -10 minuuttia.  

  • Mittaa muut ainekset blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon ja hurauta tasaiseksi.   

  • Maistele makua ja tunnustele koostumusta: jos haluat makeamman smoothien, lisää sokeria tai hunajaa, jos ohuemman, niin maitoa tai kaurajuomaa. 

Resepti: Heidi Siivonen



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: reseptit