Takaisin Sadonkorjuupelti 

Resepti

Sadonkorjuupelti 

Peltiruoka on arjen pelastaja! Mahtavan makuiset vihannekset ja perunat valmistuvat kuin itsestään uunissa, ja sekaan sopivat myös jääkaappiin unohtuneet ja pikkaisen nuupahtaneet juurekset. Vihannesten kanssa maistuu herkullinen, kotimainen broileri tai vaihteeksi kasvisproteiini, esimerkiksi suomalaisista härkäpavuista tai herneistä tehty tempe. Broilerista kannattaa kokeilla vaihteeksi paistileikkeitä, joiden liha on mureaa ja maukasta. Raikas kastike kruunaa uunissa maukkaaksi muhineen ruuan!  

6 annosta 

600 g broilerin paistileikkeitä tai 2 pkt (500 g) herne- tai härkäpaputempeä 
800 g pienehköjä, kiinteitä perunoita 
½ kukkakaali 
1 rasia kirsikkatomaatteja 
2 sipulia 
1 chili 
1 ruukku persiljaa 
2 kynttä valkosipulia 
½ dl öljyä 
suolaa ja pippuria myllystä 

Ohje

◾ valmistele vihannekset: pese perunat, kuori sipuli, huuhtaise kirsikkatomaatit 
◾ halkaise pienet perunat kahtia tai lohko isommat neljään osaan lohkoiksi, leikkele kukkakaali isohkoihin nuppuihin, lohko sipuli veneiksi ja puolita kirsikkatomaatit 
◾ mittaa kulhoon öljy, hienonna sekaan persilja ja chili, sekä valkosipuli, rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa, sekoita 
◾ pyörittele vihannekset mausteöljyssä, ja nosta leivinpaperoidulle pellille 
◾ pyörittele sen jälkeen mausteöljyssä tempe-viipaleet tai broilerin paistileikkeet. Nosta broilerit kasvisten päälle, jos käytät tempeä, siirrä se maustamisen jälkeen lautaselle. 
◾ kypsennä peltiä 175 asteessa 40 minuuttia, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Jos käytit peltiin tempeä, paista marinoidut viipaleet öljytilkassa, ja lisää kasvispellin päälle tarjoiluvaiheessa. 
◾ tarjoa peltiruoka yrttisilpulla maustetun kermaviilin tai kaurafraichen kera 

 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kasvikset, sadonkorjuu, kotimaiset kasvikset, reseptit, uuniruoka