Takaisin Purjo-perunasosekeitto

Resepti

Purjo-perunasosekeitto

Vieläkö joku tekee purjo-perunasosekeittoa? Tämän reseptin luettua haluat varmasti tehdä!

Purjo-perunasosekeitto on klassikko, joka ansaitsee paikkansa jokaisessa kodissa. Keitto valmistuu helposti ja nopeasti edullisista kotimaisista raaka-aineista ja maistuu aina hyvältä – eli täydellinen resepti.

Keiton päälle sekoitetaan yrttinen lehtipersiljasmetana, joka tuo ihanaa täyteläisyyttä ja kermaisuutta keiton makuun. Lisäksi viimeistelimme keiton mallasleipäkrutongeilla: eli kuutioimme leipäviipaleet, pyöritimme ne kevyesti öljyssä ja paahdoimme hetken 150 asteisessa uunissa.


 

Purjo-perunasosekeitto
4–6 henkilölle
Valmistusaika: 20 + 20 minuuttia

Keitto:
1 (n. 200 g) kotimainen purjo
6 kpl (n. 450 g) kotimaisia jauhoisia perunoita
1 (n. 100 g) kotimainen sipuli
3 kpl kotimaisia valkosipulinkynsiä
1 kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria
vettä

Lehtipersiljasmetana:
1 prk (120 g) smetanaa
3 rkl ranskankermaa
6 kpl lehtipersiljan oksia hienonnettuna
suolaa ja pippuria
 


 

Lisäksi:
leipäkrutonkeja

Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuori ja lohko perunat sekä sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kasvikset sekä kasvisliemikuutio kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä noin 15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Jos nestettä on paljon, älä lisää sitä kaikkea kerralla, ettei keitosta tule liian ohutta.

Kaada keitto puhtaaseen kattilaan, lisää ruokakerma ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lämmitä uudestaan ja tarjoile.

Tarjoile keiton kanssa lehtipersiljasmetanaa: sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja mausta hyppysellisellä suolaa ja pippuria. Lusikoi smetanaa pieni lusikallinen keiton päälle.

Voit halutessasi viimeistellä keiton myös leipäkrutongeilla: voit ostaa krutongit valmiina tai paahtaa niitä itse uunissa tai pannulla. Mallasleipäkrutongit maistuvat erityisen hyvin purjo-perunasosekeiton kanssa.


 

Resepti: Satokausikalenteri



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: reseptit