Takaisin AC Oulun pelaajat maaseudun kausitöihin www.töitäsuomesta.fi kautta

Tiedote – Maaseudun edunvalvonta

AC Oulun pelaajat maaseudun kausitöihin www.töitäsuomesta.fi kautta

02.04.2020

Koronakriisi vaikuttaa tuleviin urheilusarjoihin ja -seurojen toimintaan. Moni urheilija etsii väliaikaisesti muuta toimintaa. Esimerkiksi jalkapalloseura AC Oulussa on joutunut uuden tilanteen eteen, kun joukkueen harjoittelu ja koko toiminta on keskeytetty.  Useat pelaajamme ovat kiinnostuneita maaseudun kausitöistä ja olemme valmiita raskaisiinkin töihin. Siksi pelaajamme ilmoittautuivat maaseudun kausitöihin, kertoo AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen.

Koronakriisi uhkaa monien urheilijoiden toimeentuloa ja seurojen taloutta. Peli- ja harjoitustoiminnan ollessa keskeytettynä, on seurojen talous tiukoilla. Yksi tällainen seura on AC Oulu Oy, jossa osa pelaajista saa toimeentulonsa täysin vain pelaamisesta ja osa opiskelee osittain tai tekee muita töitä.

- Meillä olisi seurassa varmasti useita hyvässä fyysisessä kunnossa olevia pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään raskastakin työtä. Teemme työnhakuilmoitukset www.töitäsuomesta.fi -palvelussa, ja toivottavasti pääsemme nopeasti töihin, kertoo AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen. 

- Jos pelaajat saataisiin muihin töihin pelitauon ajaksi, säästäisi seura palkkakuluissa ja vastaavasti maatilat saisivat kausityöntekijöitä. Näin kaikki voittaisivat, kertoo seuran toimitusjohtaja Juho Meriläinen.

MTK, ProAgria ja Suomen kylät avasivat reilu viikko sitten www.töitäsuomesta.fi palvelun. Palvelussa voi ilmoittautua työnhakijaksi, ilmoittaa vapaana olevista työpaikoista ja hakea työvoimaa. 

- AC Oulu on hieno esimerkki siitä, miten eri alojen ammattilaiset ovat valmiita myös maaseudun töihin. Nyt työnantajien kannattaa nopeasti laittaa paikkoja tarjolle, kehottaa MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.

- Ensinnäkin AC Oulu toivoo kaikille terveyttä. Se on kuitenkin kaikista tärkein asia. Toivomme kaikkea hyvää myös yrityksille ja työntekijöille, joita tilanne huolestuttaa. Pyritään kuitenkin positiivisuuteen ja yhteishenkeen. Toivottavasti tulevaisuudessa elämän arvot asettuvat uuteen järjestykseen, sanoo Meriläinen.
 
AC Oulun tilanne on haastava, kun joukkueen toiminta on keskeytetty. Pelaajat harjoittelevat omatoimisesti valmentajien ohjeiden mukaisesti. Ykkösen sarjakauden alkua on siirretty niin, että pelit alkavat aikaisintaan kesäkuussa.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Juho Meriläinen, AC Oulu, 050 5011030, juho.merilainen@acoulu.fi
elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola, MTK, 040 502 6810, marko.maki-hakola@mtk.fi