Takaisin  Borssia ja mausteista makkaraa 

Resepti

 Borssia ja mausteista makkaraa 

Houkuttelevan punainen borssikeitto on talviruokien kuninkaallinen! Borssi on helppoa valmistaa, se on hyvää uudelleen lämmitettynä, valmista kerralla siis reilu annos keittoa. Edulliset, kotimaiset varastojuurekset muhivat maukkaaksi kokonaisuudeksi, jota on helppo varioida. Perinteiseen borssikeittoon sopii sattumiksi täyteläinen ja pitkään haudutettu naudan lapa kuutioina, uutta makua borssi saa mausteisesta makkarasta. Annos kruunataan nokareella täyteläistä smetanaa tai ranskankermaa. 

8-10 annosta 

  • 2-3 isohkoa punajuurta 
  • 2 porkkanaa 
  • n. 100 g pala juuriselleriä 
  • n. 700 g (puolikas) kaalia 
  • 2 sipulia 
  • 2 valkosipulin kynttä 
  • ½ dl tomaattipyreetä 
  • 1-2 kasvis- tai lihaliemikuutiota 
  • 3 rkl öljyä 
  • 2-3 rkl valko- tai punaviinietikkaa 
  • 5-10 kokonaista mustapippuria 
  • 2 laakerinlehteä 
  • 1 ruukku persiljaa 
  • 1- 1/2 pkt (500-800g) mausteista makkaraa tai nakkeja 
  • tarjoiluun smetanaa 

Käsittele kasvikset: kuori ja suikaloi tai raasta punajuuret, porkkanat, selleri ja sipulit, suikaloi kaali 

Mittaa isoon kattilaan öljy ja tomaattipyre, kuumenna, lisää juuressuikaleet 

Freesaa kasviksia öljyssä hetki reilusti puukauhalla pyöritellen 

Lisää noin 1,5 l vettä, liemikuutiot, mustapippurit ja laakerinlehdet sekä etikka 

Kypsennä keittoa rauhallisesti keittäen noin 45 minuuttia, maista maku ja juuresten kypsyys 

Keiton kypsyessä pilko makkara tai nakit, ja paista pannulla, hienonna persilja 

Lisää makkarapalat ja persiljasilppu valmiiseen keittoon, kiehauta ja tarjoile smetanan kanssa 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: reseptit, talvi, borssikeitto, keitot