Takaisin Vuoden 2020 Kehittyvä maaseutumatkailuyritys on Luomajärven Hevoskievari Ikaalisista

Tiedote – Maaseudun edunvalvonta

Vuoden 2020 Kehittyvä maaseutumatkailuyritys on Luomajärven Hevoskievari Ikaalisista

10.06.2020

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry ja Lomalaidun ry rohkaisevat nuoria ja uusia sukupolvia jatkajiksi maaseutumatkailualalle sekä kannustavat heitä kehittämään toimintaansa. Huomionosoituksena tästä myönnetään yritykselle, henkilölle tai henkilöille valtakunnallinen Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus. Tänä vuonna tunnustuksen saa Luomajärven Hevoskievari¸ Satu ja Mika Haagmann, Ikaalisista. Hevoskievari on kehittänyt ja uudistanut toimintaansa raikkain ideoin.

Tunnustuksen kriteerit

Valinnassa huomioidaan innovatiivisuus ja rohkea ote yrityksen kehittämiseen. Palkittava voi olla uusi yrittäjä, joka aloittaa tyhjältä pöydältä tai toimivan yrityksen jatkaja, joka on lähtenyt kehittämään yritystä selkeästi uusille urille. Palkinnolla halutaan kannustaa nimenomaan uutta yrittäjäsukupolvea ryhtymään maaseutumatkailuyrittäjiksi. Tunnustus jaetaan nyt 13. kerran. 

Kehittyvä maaseutumatkailuyritys 2020 - Luomajärven Hevoskievari, Satu ja Mika Haagmann

Nyt palkittava yritys, Luomajärven Hevoskievari, on tehnyt erittäin pitkäjänteistä työtä kehittäessään ja uudistaessaan raikkain ideoin matkailutilaa ja sen palveluja. Samalla se on kuitenkin kunnioittanut vanhoja perinteitä. Erityisesti matkailu- ja ravintolapalvelujen tuotteistamiseen ja tuotekehitykseen on panostettu poikkeuksellisen ansiokkaasti.

Uusia tuotteita, aktiviteetteja ja tekemistä ideoidaan Hevoskievarissa jatkuvana virtana. Yritys markkinoi ja myy aktiivisesti palvelujaan sähköisissä kanavissa. Ajankohtaisia matkailutuotteita, lomapaketteja ja teematapahtumia tuotekuvauksineen ja hintoineen on näkyvästi esillä ja helposti ostettavissa. 

Luomajärven Kievari sai uuden emännän ja isännän vuonna 2007, kun pääkaupunkiseudulta Ikaalisten maaseudulle tulleet ja muuttaneet Satu ja Mika Haagmann ostivat kievarin. Molemmilla oli takanaan pitkä ura ravintola- ja matkailualalta. 

  • Muuttaminen kaupungista maalle ja liiketoiminnan käynnistäminen sujui aluksi melko hupaisissakin tunnelmissa, kun opettelimme matkailutilan pyörittämisen ohella ihan uusia taitoja, kuten luomuviljelyä ja maatilan hoitoa, Satu Haagmann muistelee.

Ainutlaatuista ja lämminhenkistä matkailutilaa isännöi ja hoitaa yrittäjäpariskunta työntekijöineen. Mika Haagmann vastaa Kievariravintolan ruuista ja ruokamaailmasta ja Satu asiakaspalvelusta sekä markkinoinnista. Nina Salovaara on vuodesta 2002 lähtien ohjannut Kievarilla ratsastustunteja ja vetänyt maastoratsastuksia. 

Rauhaa ja tunnelmaa

Luomajärven Kievarissa asiakkaat pääsevät kokemaan maaseudun rauhan ja menneen ajan tunnelman aidossa kulttuurihistoriallisessa talonpoikaismiljöössä niin lomaillen kuin erilaisiin tapahtumiin osallistuen. Tilaa ympäröivät vehreät laitumet, joilla laiduntavat jyhkeät suomenhevoset. Kauempana pelloilla liikuskelevat suuret sarvipäiset lehmät. Maalaismaisema tarjoaa puitteet täydelliseen rentoutumiseen, rauhalliseen oleiluun ja aktiviteetteihin, kuten juhliin, herkutteluun, kokouksiin, ratsatukseen ja muihin ulkoiluaktiviteetteihin ja majoittumiseen. Ravintolan maalaisgourmet suosii paikallisia raaka-aineita ja tarjoaa lähialueen herkkuja sesongeittain. 

Pihapiirin rakennukset ovat peräisin jo 1800-luvun alusta, ja niiden ulkoasu on ennallaan: talli, saunamaailma paljuineen ja majoitushuoneet, joita on Viljamakasiinissa, Puariaitassa, Pakarissa, Sydänkäpy -puumajassa ja Hopeavirran helmi -mökissä.
 
Lomailijaa varten on Kievari luonut majoituspaketteja, joita voidaan höystää halutuilla lisäpalveluilla aina hieronnoista maastopyöräilyyn. Illan kruunaa löylyt uniikissa mallassaunassa, josta onkin tullut yksi tilan kärkipalveluista. Suomalainen sauna on muutenkin isossa roolissa. Niitä löytyy tilalta neljä erilaista.  

  • Lomapakettien myynti lähti lentoon vuonna 2017, kun Kievarista tuli MTV:n Napakympissä palkintokohde, Satu Haagmann kertoo. 

Kievari tarjoaa matkailijalle elämyksiä Suomen luonnossa ympäri vuoden, hevosilla tai ilman. Hevosaktiviteetteja on tarjolla 14 suomenhevosen voimin: ratsastustunnit, maastoratsastukset ja safarit sekä reki- ja hevoskärryajelut sekä  lisäpiristyksenä pikku ponit. Suoraan tallin ovelta alkaa maan mahtavin kankainen maasto polkuineen ja metsäteineen. 
 
Lisätietoja: 
yrittäjä Satu Haagmann, satu(at)hevoskievari.fi, 0500 231 855
www.luomajarvenkievari.fi/

Lisätietoja huomionosoituksesta:
Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Kirsi Ilola-Ollikka, 040 596 8027
ja Lomalaidun ry:n toiminnanjohtaja Kimmo Aalto, 040 1791 618

Katso myös:
www.smmy.fi
www.matkamaalle.fi
www.lomalaidun.fi


Kimmo Aalto

asiantuntija, maaseutumatkailu ja palveluyrittäjyys

palveluyrittäjyys, maaseutumatkailu, Lomalaidun ry, Green care

+358 40 179 1618