Marinoitu punasipuli
Artikkeli – Maatalous ja suomalainen ruoka
Marinoitu punasipuli
17.12.2020
Herkulliset lisukkeet kruunaavat joulupöydän, nappaa talteen suussa sulava sipuli resepti
Ainekset
1 dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl suolaa, muutama kierros mustapippurimyllystä
½ dl öljyä
2-3 oksaa rosmariinia
2-3 oksaa timjamia
3 tähtianista
Ohje
kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi tai veneiksi
sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada sipulien päälle
lisää lasipurkkiin puolet sipuliseoksesta, sitten muutama tähtianis ja yrttien oksat, kaada päälle loppu sipuliseos ja sulje purkki, kääntele muutaman kerran
anna maustua jääkaapissa yön yli
siirrä sipulisilppu tarjoiluastiaan, nouki yrttien oksat ja anikset haarukalla pois
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
Henrietta Dahlman
viestinnän asiantuntija, markkinointipäällikkö
MTK Hankinnat
+358 40 920 9877
aiheet: ruoka, sipuli, resepti, punasipuli