Takaisin Marinoitu punasipuli

Artikkeli – Maatalous ja suomalainen ruoka

Marinoitu punasipuli

17.12.2020

Herkulliset lisukkeet kruunaavat joulupöydän, nappaa talteen suussa sulava sipuli resepti

Henri Uotila
Henri Uotila

Ainekset

2 isohkoa punasipulia 
1 dl punaviinietikkaa 
2 rkl sokeria tai hunajaa 
1 tl suolaa, muutama kierros mustapippurimyllystä 
½ dl öljyä 

2-3 oksaa rosmariinia 
2-3 oksaa timjamia 
3 tähtianista 

Ohje

kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi tai veneiksi 

sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada sipulien päälle 

lisää lasipurkkiin puolet sipuliseoksesta, sitten muutama tähtianis ja yrttien oksat, kaada päälle loppu sipuliseos ja sulje purkki, kääntele muutaman kerran 

anna maustua jääkaapissa yön yli 

siirrä sipulisilppu tarjoiluastiaan, nouki yrttien oksat ja anikset haarukalla pois 


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Henrietta Dahlman

viestinnän asiantuntija, markkinointipäällikkö

MTK Hankinnat

+358 40 920 9877

aiheet: ruoka, sipuli, resepti, punasipuli