null MTK haluaa lisää särmää EU-keskusteluun

Uutinen – Kansainvälinen toiminta

MTK haluaa lisää särmää EU-keskusteluun

6.10.2021

Onko EU:n vihreä siirtymä Suomelle uhka vai mahdollisuus? Parantaako yhteisvastuu ja joustavampi talouspolitiikka EU:n kilpailukykyä? Hyydyttikö korona yhteisen tekemisen ja sisämarkkinoiden kehittämisen Euroopassa? Onko globaalin kauppasodan uhka väistymässä? Kuka kantaa vastuun Afganistanin katastrofista?

Näihin ja moniin muihin Euroopan ja Suomen kannalta keskeisiin kysymyksiin pureudutaan Kauppalehden Eurooppa edellä -pod- ja vodcastissa. Se julkaistaan Kauppalehden verkkosivuilla joka toinen viikko. Ensimmäinen ohjelma julkaistiin 15.9. ja siinä kommentaattorina vieraili MTK:n Brysselin toimiston johtaja Hanna Leiponen-Syyrakki.

Keskustelijoiksi kutsutaan Suomen johtavia EU-asiantuntijoita ja -toimijoita. Tavoitteena on tuoda lisää särmää Suomen EU-keskusteluun ja potkia päättäjiä tekemään aktiivisempaa ja ennakoivampaa EU-politiikkaa.

Ohjelma tuotetaan yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton, Akavan, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton sekä Helsingin seudun kauppakamarin kanssa. Juontajana ja yhtenä keskustelijana toimii Kauppalehden pitkäaikainen Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

MTK:n kannalta EU:n Green Deal sekä kestävän metsätaloutemme rooli on keskeistä nostaa keskusteluun. MTK:n ja jäsenkuntamme kannalta ei myöskään ole yhdentekevää, mihin suuntaan EU kehittyy.Klaus Hartikainen

Jäsenviestintäpäälikkö

Jäsenviestinnän koordinointi ja toteutus

+35820 413 2316

+35840 169 2060

aiheet: mtk, eu, green deal