null Sinkkuelämää pellon ja navetan välissä

Uutinen

Sinkkuelämää pellon ja navetan välissä

2.11.2018

Kangasalalaisen maidontuottajan puuroutuneeseen arkeen tuli kaivattua piristystä, kun tuotantoyhtiö soitti ja pyysi mukaan Maajussille morsian -ohjelmaan. Antti-Jussi Heikkilä kuvailee osallistumistaan ohjelmaan matkaksi itseen ja omiin tunteisiin. Ohjelmaan osallistuminen nostatti myös ammatillista itsetuntoa. Kokemus herätti huomaamaan, että on myös ihmisiä, jotka arvostavat maatalousyrittäjän ammattia.

Kangasalalaiselle lypsykarjatilalliselle Antti-Jussi Heikkilälle tulevaisuus maatilan isäntänä on ollut aina selkeä. Työn monipuolisuus miellyttää ja kasvu yrittäjyyteen on ollut luontevaa. 

- Silleen vois sanoa jännästi, että maatalousyrittäjänä joutuu tekemään vähän kaikkea. Joutuu olemaan eläinlääkäri, mekaanikko, sähkömies ja vaikka mitä, mutta toisaalta taas voin sanoa, etten mitään muuta osaa, Heikkilä naurahtaa.

Motivaatio syntyy tekemällä 

Heikkilän tilalta löytyy nuorkarja mukaan luettuna noin 150 päätä eläimiä. Jonkin verran lisäksi on metsää ja peltoviljelyä. Sukupolvenvaihdos tehtiin 2014, mutta vanhemmat pyörivät yhä apuna tilan töissä. Motivaatio omaan työhön löytyy tekemisestä. 

- Se, että saa asioita valmiiksi ja työt loppuun luo motivaatiota.Tuntuu hyvältä, kun näkee ihan paperilta jonkun onnistumisen. Eli on vaikka tullut paljon maitoa tai eläinjalostuspuolessa on tullut onnistumisia tai on pellolta saanut. Tänä päivänä jopa sitä voi pitää onnistumisena, kun vuoden lopputulos ei olekaan negatiivinen, Heikkilä pohtii.

... Juttu ilmestyy kokonaisena MTK:n jäsenlehti Mainiossa nro 4/2018 joulukuussa.aiheet: hyvinvointi