Takaisin Äitienpäivä lähestyy – anna äidille lahja, jolla on merkitystä

Uutinen

Äitienpäivä lähestyy – anna äidille lahja, jolla on merkitystä

08.05.2017

Ilahduta äitienpäivänä FFD:n aineettomalla lahjalla ja anna samalla tukesi kehitysmaiden maa- ja metsätaloustuottajille.

Jokainen osto FFD:n aineettomien lahjojen kaupasta käytetään FFD:n kehitysyhteistyöhankkeiden tukemiseen Afrikassa, Aasiassa ja Keski-Amerikassa.

FFD:n hankkeet pyörivät tällä hetkellä 7 eri maassa: Nicaraguassa, Etiopiassa, Tansaniassa, Mosambikissa, Sambiassa, Vietnamissa ja Nepalissa. Kaikki hankkeet tukevat maa- ja metsätalouden tuottajajärjestöjä tai osuuskuntia eri aloilla: metsänhoidossa ja metsäsertifioinnissa, hunajan, maidon ja vihannesten tuotannossa sekä kalankasvatuksessa. Hankkeet keskittyvät paitsi toimeentulon ja elinkeinojen kehittämiseen, myös viljelijäjärjestöjen kapasiteetin vahvistamiseen.

Viime vuoden aikana FFD tavoitti hankkeillaan yli 25 000 pienviljelijää ja heidän perheitään. Hankkeissa edistettiin ilmastokestävää maataloutta ja metsänhoitoa, ja niissä saatiin loistavia tuloksia.

Esimerkiksi Etiopiassa Zenbaban osuuskunta sai tuottamalleen hunajalle luomusertifikaatin ja alkoi viedä hunajaa Norjaan. Sansibarin saarella toimiva, Tansanian puutarhayhdistyksen TAHAn toteuttama hanke puolestaan onnistui solmimaan yhteistyösopimuksia saarella olevien hotellien kanssa ja myy nyt tuottamiaan vihanneksia ja hedelmiä hotelleihin sen sijaan, että ne tuotaisiin mantereelta. Vietnamin metsähankkeessa on onnistuttu pidentämään metsänhakkuusykliä ja viljelijöiden halukkuus saada metsälleen PEFC-metsäsertifioinnin on lisääntynyt.

Nämä tulokset ja hankkeiden pyöriminen eivät olisi mahdollisia ilman rahallista tukea, eli jokainen aineeton lahja tuo hyvän mielen paitsi sen saajalle, myös kehitysmaan pientuottajalle.