Takaisin Suomi neljäs Bocuse d'Or-kilpailussa

Uutinen

Suomi neljäs Bocuse d'Or-kilpailussa

15.06.2018

Euroopan Bocuse d’Or-karsinnat käytiin 11.-12.6. Torinossa Italiassa. Kilpailun kärkeen nousivat Norja, Ruotsi ja Tanska. Suomi sijoittui neljänneksi, voitti parhaan vadin palkinnon ja menee Lyonissa tammikuussa pidettäviin loppukilpailuihin.

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun, Bocuse d'Orin, Euroopan osakilpailuun valittiin 20 maata, joista 10 pääsi tammikuussa 2019 pidettäviin maailmanmestaruuskisoihin. Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, 27, ja assistentti Johan Kurkela, 21, sijoittuivat neljänneksi ja ovat mukana loppukilpailuissa. Voiton vei Norja tasaisen vahvalla suorituksellaan, toiseksi tuli Ruotsi ja kolmanneksi Tanska.

Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö, jonka kanssa MTK tekee läheistä yhteistyötä.