Takaisin MTK ja metsänhoitoyhdistykset julkaisevat lokakuussa toista kertaa liitteen yli sadassa paikallismediassa – vinkkaa juttuaiheita medioille

Uutinen

MTK ja metsänhoitoyhdistykset julkaisevat lokakuussa toista kertaa liitteen yli sadassa paikallismediassa – vinkkaa juttuaiheita medioille

24.08.2018

Olemme sopineet yhteistyöstä Suomen Paikallismediat Oy:n kanssa tälle syksylle viime vuonna hyvin alkaneen yhteistyön jatkona. Yhteistyön tavoitteena on nostaa esiin maa- ja metsätalouden elinkeinojen merkitystä Suomelle nyt ja tulevaisuudessa, saada paikallismedioiden toimittajat kiinnostumaan meitä lähellä olevista aiheista entistä enemmän ja perehtymään niihin syvällisemmin, luoda ja vahvistaa paikallisia mediayhteyksiä tulevaisuutta ajatellen ja tuoda näkyvyyttä MTK:lle ja metsänhoitoyhdistyksille paikallisella tasolla.

Osana yhteistyötä paikallismediat julkaisevat Omasta maasta -maa- ja metsätalousnumeron. Lehti sisältää valtakunnalliset liitesivut, jotka julkaistaan samanlaisina kaikissa yhteistyössä mukana olevissa paikallislehdissä. Niiden oheen paikallismedioissa tehdään aiheesta myös omaa paikallista sisältöä, josta saadaan jaettavaa sosiaaliseen mediaan.

Valtakunnallinen liite ja paikalliset sivut ilmestyvät lehdissä lokakuun 2018 aikana. Tavoitteena on kertoa suomalaisille kuluttajille, miksi suomalainen ruoantuotanto ja metsänhoito ovat maailman huippua ja tärkeitä jokaiselle suomalaiselle. Pyrimme kiteyttämään nämä asiat omaan (keskusliiton) osioomme valtakunnallisessa liitteessä.

Toivomme, että liitot, tuottajayhdistykset ja metsänhoitoyhdistykset sekä jäsenemme vinkkaisivat paikallismedioita hyvistä paikallisista juttuaiheista/ haastateltavista  ennen lokakuun alkua. Katso Loimaan lehden päätoimittaja Kati Uusitalon haastattelu, josta saat vinkkejä yhteydenpitoon median kanssa täältä.

Jutuissa voi olla esillä myös maa- ja metsätalouden lisäksi maaseutumatkailua, elintarvikkeiden jatkojalostusta ja muuta jäsenistömme palveluliiketoimintaa.

Paikallismedioiden toimittajia kannattaa myös pyytää liittojen ja yhdistysten kokouksiin ja koulutuspäiviin puhumaan viestintäyhteistyöstä ja juttujen vinkkaamisesta. Mediayhteydet ovat tärkeitä meille kaikille ennen kaikkea kuluttajatyön ja suomalaisen ruuan ja metsätalouden imagon kannalta.

Tietoa paikallismedioiden jäsenlehdistä löytyy täältä: https://www.paikallismediat.fi/sanomalehtemme/

Viestintäjohtaja Klaus Hartikainen, 040 169 2060