Takaisin MTK:n valtuuskunta kokoontuu 18.-19.4.2018

Uutinen

MTK:n valtuuskunta kokoontuu 18.-19.4.2018

19.04.2018

MTK:n valtuuskunnan kokous pidettiin 19.4.2018 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Kokouksessa valittiin valtuuskunnan puheenjohtaja vuodelle 2018. 

Kokous alkoi 18.4.2018 digiseminaarilla, jossa käytiin läpi digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksista ja haasteita maaseudun elinkeinoille ja järjestön toiminnalle. 

digiseminaari.jpg

Valtuuskunnan puheenjohtajaksi vuodeksi 2018 valittiin maanviljelijä ja kansanedustaja (kesk.) Eerikki Viljanen Vihdistä. MTK:n valtuuskunta äänesti uuden puheenjohtajan kolmesta ehdokkaasta, jotka olivat valtuuskunnan nykyinen puheenjohtaja Tommi Lunttila Äänekoskelta, MTK-Uusimaan puheenjohtaja Eerikki Viljanen Vihdistä ja valtuuskunnan toinen varapuheenjohtaja Matti Heikkilä Siikajoelta.Valtuuskunnan 1. varapuheenjohtajana jatkaa Tiina Linnainmaa ja 2. varapuheenjohtajana Matti Heikkilä .

Lunttila_ja_Viljanen_w460.jpg
Edellinen puheenjohtaja Lunttila ja uusi puheenjohtaja Viljanen

Valtuuskunnan yleiskeskustelussa pidettiin paljon puheenvuoroja, joissa nousi esiin mm. hirvi-, peura- ja porovahingot, maatalouden kannattamattomuus ja maidon tuottajahinnan lasku. Järjestöremontin ja jäsenmaksu-uudistuksen valmistelua jatketaan edelleen. Keskustelussa nousivat esiin myös kuluttajatyön resurssointi ja materiaalit sekä maaseutunuorten ja koululähettiläiden toiminta. Kiinnostustusta herättivät Grüne Wocheen osallistuminen sekä verkkopalvelut töitäsuomesta.fi ja ruokaasuomesta.fi.