null Tukihenkilö kuuntelee

Artikkeli – Yrittäminen

Tukihenkilö kuuntelee

12.2.2019

Painaako mieltäsi asia, josta et voi puhua
läheisille tai ystäville?
Oletko yllättävässä, ratkaisua vaativassa elämäntilanteessa,
mutta et tiedä mistä aloittaisit?
Sinua voi auttaa Maaseudun tukihenkilöverkko!

Maaseudun tukihenkilöverkko on vapaaehtoistyöhön perustuva auttamisverkosto, joka tarjoaa keskusteluapua kaikille maaseudun asukkaille toimialasta riippumatta. Toiminta on valtakunnallista ja mukana on n. 180 aktiivista tukihenkilöä eri puolilla Suomea.

Maaseudun tukihenkilöt löydät osoitteesta www.tukihenkilo.fi, Facebookista tai tiedustelemalla numerosta 0400 789 481. Voit hakea tukea nimettömänä ja ottaa yhteyttä eri paikkakunnalla olevaan tukihenkilöön.

Tukihenkilö on maaseudun olosuhteet tunteva, tehtävään koulutettu vapaaehtoinen, jolle voi puhua ja jonka kanssa voi etsiä ulospääsyä vaikeista tilanteista. Tukeminen on kuulemista, keskustelemista ja rinnalla kulkemista. Tuen saaminen on luottamuksellista.

Tukihenkilöverkko tarjoaa pääsääntöisesti lyhytkestoista (noin 1-6 kk.) keskusteluapua elämän eri tilanteisissa. Myös pidempiaikaiset tukisuhteet ovat mahdollisia. Tarvittaessa tukihenkilö ohjaa tuettavan ammattiavun piiriin.                                

Yhteyttä pidetään pääosin puhelimitse tai tapaamalla kasvotusten. Tukihenkilöverkko toimii myös verkossa Tukinet-palvelun kautta www.tukinet.net.

Maaseudun tukihenkilöverkon toiminta on osa Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry.n toimintaa.


aiheet: työhyvinvointi, tukihenkilö, maaseudun tukihenkilöverkko

Suositellut artikkelit

Maatila on yrityksenä ja työpaikkana varsin omalaatuinen: siihen kietoutuu usein monien sukupolvien tarinat, ehkä satojen vuosien historia. Edeltävien sukupolvien työ näkyy konkreettisesti rakennuksissa,...