null Suomalaista laatulihaa lautaselle – Syö hyvää Suomesta –lihakampanja tarjoaa faktatietoa lihasta 

Uutinen – Kotieläimet ja maito

Suomalaista laatulihaa lautaselle – Syö hyvää Suomesta –lihakampanja tarjoaa faktatietoa lihasta 

5.6.2020

MTK ja lihatalot kampanjoivat kotimaisen lihan valttikorteista. Kampanja tarjoaa asiallista tietoa ja totuudenmukaisia faktoja suomalaisen naudan-, sian-, broilerin- ja lampaanlihan tuotannosta. Kampanja toteutetaan yhteistyössä somevaikuttaja Natalia Salmelan kanssa. Hän vierailee virtuaalisesti lammas-, nauta-, possu- ja siipikarjatiloilla tutustumassa tuotantoon ja tuottajiin. Tilavideot ja tuottajien haastattelut ovatkin kampanjassa tärkeässä roolissa, myös reseptit. Hashtag #syöhyvääsuomesta  

MTK:n Syö hyvää Suomesta - lihakampanjan pääsivu on osoitteessa https://www.mtk.fi/syohyvaasuomesta. Pääsivulla on nostot sektorikohtaisille sivuille

Sivuilla kerromme muun muassa, että Suomessa 

  • broilerit saavat toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä, eikä niiden nokkia typistettä; broilereiden tuotannossa ei käytetä lainkaan antibiootteja 
  • sianlihantuotanto on salmonellavapaata; sika saa pitää saparonsa; siat saavat karsinoihinsa virikkeitä, joita ne voivat tutkia ja tonkia 
  • teolliset nautojen rehut eivät Suomessa sisällä soijaa, ja suomalainen nautaketju onkin täysin soijaton
  • jokainen suomalainen syö keskimäärin 700 g lampaanlihaa vuodessa; lammassektori on Suomessa pieni ja tuotanto on kausiluonteista; kasvunvaraa on.

Natalia julkaisee naudastsa, siasta, broilerista ja lampaasta myös blogeja sekä reseptejä, jotka julkaistaan hänen blogisivuilla. Pääset sinne tästä.

Lisätietoja: 
Mari Lukkariniemi, liha-asiantuntija, sika ja siipikarjanliha, 040 171 9070
Saara Patama, asiantuntija, nauta ja lammas, 044 0539 285



aiheet: liha, nauta, siipikarja, sika, naudanliha, sianliha, broileri, lammas, salmonella, lampaanliha, lihakampanja, suomalainen liha, broilerinliha, antibiootti, salmonellavapaa, siansaparo, kanannokka, broilerinnokka, nokka, saparo

Suositellut artikkelit

1

17.06.2020

Ruokajuhlan aikaan

17.06.2020

Miten onnekasta on syödä hyvää ja viettää juhannusta – satokausi on vasta aluillaan. Suomalainen ruoka on oivallinen valinta: läheltä, raikasta, jäljitettävää, sitä mitä pitää, vastuullista ja täynnä makua....

2

09.06.2020

Pieni teko - suuri merkitys

09.06.2020

Ruoka herättää intohimoja ja mielipiteitä. Meistä jokaisen täytyy syödä joka päivä, ja mielellään vielä useamman kerran päivässä. Kun ravitsemukselliset tarpeet on täytetty, siirrytään seuraaviin ajatuksiin:...

Atria ilmoitti tiistaina 5.5., että se on solminut...

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK nostaa vastuullisen suomalaisen naudanlihantuotannon esille tänään Helsinki-Vantaan lentoasemalla käynnistyvällä mainonnalla. Englanninkielinen kampanja tuo esille...

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK teetti Kantar TNS Agri Oy:llä kyselyn suomalaisten näkemyksistä lihan tuotantoa ja kulutusta kohtaan. Tuoreen kyselyn mukaan lihan asema suomalaisten ruokapöydissä...