Takaisin Myös tänä syksynä kokataan kotimaista – toivottu Kokkaa kotimaista -kampanja jatkuu

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Myös tänä syksynä kokataan kotimaista – toivottu Kokkaa kotimaista -kampanja jatkuu

19.08.2022

Kokkaa kotimaista -kampanja jatkuu myös tänä syksynä. Kampanjan tavoitteena on kertoa oppilaille suomalaisesta alkutuotannosta herkullisella ja konkreettisella tavalla. Samalla ruokakasvatusmalli herättelee oppilaita kokeilemaan itse kokkaamista sekä tutustuttaa heidät suomalaiseen ruokaan, ruuantuottajiin ja suomalaiseen, rikkaaseen ruokakulttuuriin. 

Tämän syksyn raaka-aineissa on erilaisia ja kenties yllättäviäkin makuja, kuten kotimainen kvinoa tai jälkiruuassa yllättävä palsternakka. Tämän vuoden pääraaka-aineita ovat raikkaat kasvikset ja yrtit, lampaan tai naudan liha, kvinoa, kotimainen hernetempe ja palsternakka. 

Superhelppo toteuttaa

MTK:n Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on tehty kotitalousopettajille helpoksi toteuttaa. 
Paikallinen MTK-yhdistys toimittaa ruokakasvatusmallin materiaalin kotitalousopettajalle ja vie hänelle kotimaisia raaka-aineita sisältävän ruokakassin. Kassin sisältö on koottu lähiruokaa suosien. 

Kokkaa kotimaista -materiaali pitää sisällään kotimaiset raaka-aineet pää- ja jälkiruokaan ja sähköisen oppimateriaalin sekä oppilaille jaettavan reseptivihkosen. Tämän vuoden ruokaohjeet ja herkulliset inspiraatiokuvat on toteuttanut Satokausikalenteri. 

-    Avain maukkaisiin ruokahetkiin ja uusiin makumuistoihin on monipuolinen syöminen. Tututkin ruuat muuttuvat hieman, kun ottaa rohkeasti mukaan uusia kasviksia. Uuden maun oppiminen vaatii useita maistelukertoja, mutta se kannattaa. Monipuolisuus on hyvä asia myös kotimaiselle ruuantuotannolle, ja se luo uusia mahdollisuuksia viljelijöille, Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula muistuttaa. 

Kokkaa kotimaista -kampanja on osa MTK:n toteuttamaa ruokakasvatusta ja kouluyhteistyötä. Kampanjaa ovat toteuttamassa paikalliset MTK-yhdistykset, MTK-liitot ja sekä MTK-keskusliitto.  

Kokkaa kotimaista -kampanjan mahdollistaa MTK-Säätiö. Kampanjan sisältöä on rakennettu yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa.

Kaiken kampanjaan liittyvän materiaalin ja osallistumisohjeet löydät MSL:n Moodle-oppimisympäristöstä ja MTK:n Oiva- opistosta. Pääset sinne tästä. 
 
 Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, kotimaisuus, suomalainen ruoka, suomalainenruoka, ruokaa omasta maasta, kotitalous, suomalaisuus, hyvää suomesta, ruokaaomastamaasta, tulevaisuudenruoka, ruokakasvatus, kokkaakotimaista, lapset, oppilaat