Ajankohtaista | 14.09.2020

Edullisia hankintoja jäsenelle

Lue lisää

Ajankohtaista

null MTK mukana somevaikuttajan Lapin vaihtovuodessa

Uutinen – Ei tuotantosuuntaa

MTK mukana somevaikuttajan Lapin vaihtovuodessa

5.8.2019

Suosittu suomalainen tubettaja Inari Fernández Äidin Puheenvuoro -YouTube-kanavalta teki täydellisen elämäntapamuutoksen. Hän muutti 1.8. perheineen vuodeksi Helsingin sykkeestä Sodankylään, keskelle Lapin luontoa ja erämaata. Projektia voi seurata heinäkuuhun 2020 saakka somessa tunnisteella #VaihtovuosiSodankylässä.

Kuva: Kim Fors
Kuva: Kim Fors

Miten sujuu muutto ja sopeutuminen uudelle paikkakunnalle? Miltä tuntuu, kun Lapin luonto on läsnä arjessa vuoden jokaisena päivänä? Minkälaisia ovat muutoksen tuomat tunteet, arjen ilot ja surut, lumoavimmat hetket ja Lapin neljä vuodenaikaa? Tätä mielenkiintoista matkaa pääsemme seuraamaan Äidin Puheenvuoron some-kanavissa.

MTK on #VaihtovuosiSodankylässä -projektin vuosikumppani. Pääyhteistyökumppani on Sodankylän kunta ja toinen vuosikumppani on lasten vaatevalmistaja Reima. Myös Lapin matkailua edistävä House Of Lapland on mukana hankkeessa.

–  Tarinallinen lähtökohta on kiinnostava, ja vuosikumppanuudella tavoitamme uudenlaista kohderyhmää: ruokavalintoja perheissä tekeviä, somessa ympäristö- ja ilmastokeskustelua muodostavia, nuoria aikuisia, kertoo MTK:n kiertotaloustiimin vetäjä Minna Ojanperä.

–  Tavoitteenamme on välittää tietoa maa- ja metsätalouden arjesta ja erityisesti tuoda esiin ne ihmiset, jotka tekevät maa- ja metsätaloutta todeksi. Lisäksi tavoitteenamme on kirkastaa mielikuvaa MTK:sta ja vastuullisista elinkeinoista, joita edustamme, Ojanperä lisää.

Fernández kertoo haluavansa tutustua siihen puoleen Suomea, jota ei tunne, ja välittää kokemaansa ja näkemäänsä kanaviensa seuraajille. Suoraan ja rehellisesti.

– Kiinnitän vuoden aikana erityisesti huomiota asumisen ja elämisen edellytyksiin maaseutumaisessa ympäristössä. Tavoitteenani on, että katsoja oivaltaa, että voi itse vaikuttaa teoillaan ja valinnoillaan, Fernández kuvailee.

Lisätietoja:
Minna Ojanperä, kiertotaloustiimin vetäjä, lakimies, MTK, puh 040 671 9536aiheet: äidin puheenvuoro, vaihtovuosi sodankylässä, vaihtovuosi lapissa

> Lue lisää ajankohtaisia     ​​​​​​​

Seuraa MTK:ta